Tuesday, October 31, 2017

Jelajah Negara Gajah Putih- P3 NBT Yala - Peti Pos Terbesar

Assalamualaikum
siri 3 Fa ke Selatan Thailand.
Alhamdulillah, kami berkesempatan ke YNBT Yala yang merupakan stesen televisyen di Selatan Thailand yang bersiaran dalam Bahasa Melayu di wilayah-wilayah yang majoritinya bertutur dalam bahasa tersebut.
so lepas ni kalau nak tengok NBT-YALA pon boleh, sebabnya dorang juga menggunakan Bahasa Melayu dalam siarannya. Radio dan TV pon boleh guna Bahasa Melayu tau. huuu

Bukan tu aje ye, dah alang-alang kami sampai kesana, terus ada rakaman Kedai Kopi. Haa kalau kat Malaysia segmen Kedai Kopi ni lebih kurang kat dalam TV9 tu .. Nasi Lemak Kopi O :)
Pada yang tak dapat siaran terus dari tv tu, boleh tengok live kat FB, jeng jeng jenggg
nah link FB : 
https://www.facebook.com/NBTYALA11/?hc_ref=ARRr9L1gb1yum_lkyN2LaN7GPY6cXyNjKO98pkuJPiEkqAI_fs3aTf2HFwW86pJfuNY
atau bole search:
@NBTYALA11





Satu pengalaman best dan menyeronokan bersama media selatan Thailand, lagi-lagi kita tengok pulak siaran tv yang berbahasa malaysia.

teruja tauuuuuu! 

sebelum tu, rombongan kami singgah ke Peti Pos paling besar di dunia.
level dunia tauuuuuu.. duniaaaaa.... 

Siapa sangka di Pekan Betong ni mempunyai Peti Pos paling besar di dunia kan. kalau da sampai di sini, jangan lepaskan peluang anda untuk selfie dengan peti pos tu tau hehehhe..


sorry gambar Fa selfie dengan Peti Pos ni pon da hilang.
nasib baik ada yang seketul ni je

jadi lah kan :)









No comments:

Post a Comment

Jelajah Negara Gajah Putih- P3 NBT Yala - Peti Pos Terbesar

Assalamualaikum siri 3 Fa ke Selatan Thailand. Alhamdulillah, kami berkesempatan ke YNBT Yala yang merupakan stesen televisyen di S...